Kérastase Nutri-Thermique: Záchrana pre suché vlasy

Teplo umocňuje intenzitu výživy vlasového vlákna. Nutri-Thermique je prvá vyživujúca starostlivosť s termoreaktívnymi zložkami pre intenzívnu a dlhodobú výživu suchých a precitlivených vlasov od Kérastase.

Až 18,5% žien v Európe trápi fenomén suchých až veľmi suchých vlasov. Vlasy, ktoré podliehajú vysušovaniu, sú často lámavé, krehké a bez lesku, ľahko sa štiepia a sú drsné na dotyk.

Špecifickými vlastnosťami suchých vlasov sú:

* opätovný výskyt suchosti
* nedostatočná výživa, nejednotný povrch vlasu
* krehkosť, náchylné k poškodeniu a lámaniu bez lesku
* neľahká úprava a rozčesávanie

Suchými vlasy sú jednak prirodzene suché vlasy, ale i normálne vlasy, ktoré sa stali suchými kvôli vplyvom okolitého prostredia. Faktory, ktoré prospievajú k vysušovaniu vlasov, sú ako fyziologické, tak i prírodné, mechanické a vonkajšie.

Fyziologické faktory

Prirodzene suché vlasy

Niektoré vlasy sú prirodzene suché, čo je spôsobené tím, že mazové žľazy produkujú menej mazu, a hydrolipodný (tukový) povlak, ktorý chráni vlasové vlákna, sa výrazne stenšuje. Vlasom chýba ich prirodzená ochrana a sú priamo vystavené drsným podmienkam, ktoré im uberajú na ich prirodzenej kráse.

Mikrocirkulácia

K vysušovaniu vlasov prispieva aj oslabená mikrocirkulácia, dôsledkom ktorej sa k vlasom nedostávajú potrebné živiny.

Vek

S pribúdajúcimi rokmi produkujú mazové žľazy menej mazu a postupne vysychajú.

Prírodné faktory

Prírodné podmienky škodia do istej miery všetkým typom vlasov, ale prirodzene suché vlasy sú poškodzované zvlášť, pretože im chýba ich prirodzená ochrana a sú tým viac vystavené škodlivým účinkom. Faktory prostredia zahŕňajú napr. slnko, vietor, vlhkosť, znečistenie, klimatizáciu apod.

Mechanické a chemické faktory

Vysušovanie spôsobujú aj mechanické faktory, ako je napr. používanie fénov, vlasových žehličiek, pravidelné česanie vlasov kefou, nesprávne používanie šampónov alebo prípravkov na starostlivosť o vlasy, styling vlasov apod. alebo chemické faktory – odfarbovanie, farbenie či melírovanie vlasov.

Všetky tieto faktory majú negatívny vplyv na hydrolipodnú vrstvu vlasu a zabraňujú lupinám vytvárať ochranu vlasov. Dôsledkom je znecitlivenie vlasových vlákien a viditeľné znaky suchých vlasov, ktorými sú:

  • Strata lesku: suché vlasy neodrážajú svetelné lúče
  • Krehkosť: vlasové vlákna sú oslabené a ľahko sa lámu
  • Chýbajúca hebkosť: vlasy sú rozstrapkané, drsné na dotyk a ťažko sa rozčesávajú
  • Problematická úprava: vlasom chýba lesk a pružnosť

PRÍPRAVKY RADY NUTRI-THERMIQUE
BAIN NUTRI-THERMIQUE

Prvý vyživujúci šampónový kúpeľ od Kérastase s termoreaktívnymi zložkami pre intenzívnu hĺbkovú výživu a dlhotrvajúcu ochranu suchých a zcitlivených vlasov. Jemne odstraňuje z vlasov nečistoty a pripravuje ich na príjem hĺbkovej starostlivosti.

Aplikácia: Vlasy navlhčite teplou vodou a aplikujte šampónový kúpeľ. Vmasírujte do vlasov a vlasové pokožky krúživými pohyby. Vždy oplachujte teplou vodou pre optimálny výsledok.

MASQUE NUTRI-THERMIQUE

Prvá vyživujúca intenzívna starostlivosť od Kérastase s termoreaktívnymi zložkami pre intenzívnu hĺbkovú výživu a dlhotrvajúcu ochranu veľmi suchých a zcitlivelých vlasov. Určená pre použitie raz za týždeň pre intenzívnu výživu.

Aplikácia: Aplikujte 1-2 množstvo orieška na umyté a uterákom vysušené vlasy, nechajte pôsobiť 5 minút a následne opláchnite teplou vodou.

FONDANT NUTRI-THERMIQUE

Prvá vyživujúca intenzívna starostlivosť od Kérastase s termoreaktívnymi zložkami pre intenzívnu hĺbkovú výživu a dlhotrvajúcu ochranu ľahko suchých a zcitlivených vlasov. Určená pre použitie pri každom umývaní.

Aplikácia: Aplikujte 1-2 množstvo orieškov na umyté a uterákom vysušené vlasy, nechajte pôsobiť 5 minút. Vmasírujte do vlasov a vlasové pokožky krúživými pohybmi a napeňte. Vždy oplachujte teplou vodou pre optimálny výsledok.

Prípravky sa dajú zakúpiť exkluzívne len v salónoch Kérastase.