Winona Ryder: Najslávnejšia zlodejka Hollywoodu

Winona Ryder, vlastným menom Winona Laura Horowitz, začala svoju kariéru na konci minulého storočia, kde sa jej podarilo bodovať v niekoľkých dnes už priam kultových filmoch ako Beetlejuice, Strihoruký Edward, Vek nevinnosti, Malé ženy či Dracula. Aj sci-fi fanúšikom sa predstavila v legendárnych sériach Votrelec a Star Trek, kde stvárnila matku vulkánca Spoka.

Zdalo sa, že všetko je na najlepšej ceste stať sa superhviezdou, keby nevyšlo najavo, že Winona ma menší problém. Požičané šperky nevracia a v obchodoch sem-tam zabudne niečo zaplatiť. Najslávnejšiu kleptomanku Hollywoodu musel riešiť aj súd. Dostala trojročnú podmienku, musela odpracovať 480 hodín verejnoprospešných prác a ísť na liečenie.

Na plátna kín sa vracia v dráme Čierna labuť z baletného prostredia, kde jej protihráčku robí nemenej slávna Natalie Portman.

Winona sa predviedla za tie roky v takmer všetkých možných účesoch a vzhľadom na svoje výrazne oči sa nemusí báť akéhokoľvek strihu. Najviac však dáva prednosť prirodzenej čiernej a dlhým vlasom.