L´Oréal Color Trophy 2010

V Inchebe patril večer, 22. októbra, 18 finálovým tímom 12. ročníka medzinárodnej kaderníckej súťaže L´Oréal Color Trophy a všetkým milovníkom kaderníckeho umenia.

Zišlo sa tu viac než 1300 milovníkov kaderníckej profesie, nechýbal takmer nikto, kto má vzťah ku kráse. Vyše dvojhodinový program kaderníckych show patril najviac 18 finálových týmom (12 tímov dámskej kategórie, 6 tímov pánskej kategórie). Za sebou mali dlhý maratón, ktorý dospel do finále. Napätie v sále vrcholilo a všetci čakali kto zdvihne do vzduchu trofej a kto si odnesie to najväčšie ocenenie víťaza. Martin „Pyco“ Rausch nenechal nikoho v sále chladným, jeho podpora a dodanie odvahy finalistom bola jedinečná, úžasné publikum o sebe dávalo často vedieť.

O miere talentu zodpovedne rozhodovala porota, v ktorej zasadli najznámejší českí, slovenskí a maďarskí majstri kaderníckeho umenia, fotografi, módni návrhári, vizážisti, redaktori módnych časopisov, už deň pred galavečerom, tj 21. októbra 2010 v Akadémii L´Oréal Professionnel. O víťazovi „Cena internetu“ ste rozhodovali Vy hlasovaním na internetových stránkach www.lorealcolortrophy.cz. Hlasovanie sa skončilo dňa 22.10. o 12.00 h.

Svoj talent v 12. ročníku medzinárodnej kaderníckej súťaže L´Oréal Color Trophy 2010 predviedlo 240 odvážnych súťažiacich. Tí, ktorí vystúpili na najvyšší stupienok, si okrem trofeje odniesli nielen poukaz na Mondial Coiffure Beauté v Paríži, ale tiež svoju vlastnú prezentáciu v módnom časopise ELLE v roku 2011.

Víťaz L´Oréal Color Trophy 2010

1/ Dámská kategória: Jakub Michelčík – Štúdio krásy Pierot Aupark, Bratislava

2/ Pánská kategória: Zoltán Tacács – Rococo, Bratislava

3/ Cena Internetu: Monika Štetková – X-Style Beauty, Praha

Program galavečera:

1/ SHOW KOLEKCIE EVEOLUTION

Maďarskí Ambasadori L´Oréal Professionnel – Irene Szabados, Zsiga Renáta, Binder Géza, Hajas László, Kucsera Zsolt, Zzsidró Tamás

Eveolúcia pokračuje… Tiež ste si všimli súčasný trend, kde sú najmodernejšie technológie a príroda v harmónii? V architektúre – stavby kopírujú prírodné tvary a splývajú s okolím, design – používa organické tvary, móda sa inšpiruje tvarmi lastúr, škrupiniek atď.

Eveolúcia – rovnako znie názov novej kolekcie účesov a farieb pre jeseň a zimu 2010/2011.

2/ SHOW ROSSANO FERRETI

Talent sa dá premárniť, ale taktiež rozvinúť a doviesť k dokonalosti. Druhou cestou sa vydal jeden z našich zahraničných hostí. Jeho talent bol objavený v roku 1996 v New Yorku v súťaži „Najväčšie odhalenie talentu“. Netrvalo dlho a jeho zábery publikovali v talianskom Vogue a následovali ďalšie prestižné módne tituly. Po úspechu v módnych časopisoch sa venoval otváraniu vlastných salónov napriek svetom – od indického Mumbaja, cez Taliansko, Španielsko, blízku Viedeň až po New York. Vytvoril dokonca svoju vlastnú metódu strihu. Spojil talent umelecký s talentom obchodným. Na pódium práve prišiel medzinárodne uznávaný kaderník a majiteľ desiatky kaderníckych salónov po celom svete.

3/ SHOW MEN´S COLLECTION

Aj muži už majú svoj styling. Exkluzivny profesionálny rad pre mužov sa pre tento rok rozrástol o dva stylingové prípravky MAT a CLAY. Dynamická prehliadka účesových kreácií pre moderného muža – dandy účes muža-elegána, kultivovaný štýl biznismena, originálny účesový štýl pre muža-pohoďáka, účes pre aktivneho muža, a ledabolo pôsobiaci štýl novoromantika. Veľký kadernícky talent v následujúcej Men´s Collection show predviedli Libor Šula – Ambasador L´Oréal Professionnel a INOA specialista Jan Kravčík.

4/ SHOW KOLEKCE EVEOLUTION

Kolekcia Evolution v podaní štvorice kaderníkov – Ľudovíta Vidy – Ambasadora L´Oréal Professionnel a INOA špecialistov Olgy Hlatké, Petera Sýkory a Tomáše Práška.

Styling: Viola Fetisová, šperky od Dany Bezdekovej,

5/ SHOW H3– kolekcia Sweet Rebellion

Renáta Márová, Andrea Josková – Ambasadorky L´Oréal Professionnel, Blažena Blažeková, Patrik Herstus a Jan Hlaváček

Práca medzinárodného tímu kaderníkov H3 vychádza z toho, že všetko by sme mali robiť Srdcom (Heart), Rukami (Hands) a Hlavou (Head). Ideálne spojenie. Ich tohoročná kolekcia strihov a stylingov Sweet Rebellion (Sladké rebelstvo) odhaľuje, že v každom z nás je kúsok anjela a niečo z diabla. Dve tváre bytostí predviedol národný tím expertov H3.

6/ SHOW ČESKEJ SEKCIE HCF „BLACK AND WHITE SHOW“

Petra Měchurová – Salon Petra Měchurová, Praha, Zuzana Hejnová – Salon Unique Praha, Lucie Petríková – Studio Esthetica Praha, Karolína Šrámková – Salon Karolína Praha, Irena Vavrušková – Vlasové studio Vavruškovi Praha, Michal Zelenka – Studio Real Praha

Zástupcovia českej sekcie Haute Coiffure Francaise si pripravili jedinečnú prehliadku drdolov. Black and white. Tajomný svet plný emócií a vášní na jednej strane. Jemnosť a éteričnosť na druhej. A k tomu všetkému veľmi špeciálne večerné róby z dielní módnych návrhárok paní Libeny Rochovej a Ivany Mentlovej…

Všetci finalisti 12. ročníka L´Oréal Color Trophy:

Priezvisko meno Názov salónu Mesto
Hejnová Zuzana Salon Unique Praha
Horáková Alena H2O2 Liberec
Kaftanová Lucie Salon Petra Mechurová Praha
Michelčík Jakub Štúdio krásy Pierot Aupark Bratislava
Mikátová Lenka Salon Unique Praha
Navrátilová Iveta Hair Style Vlaďka Hrubá Brno
Nemšovská Miroslava Rococo Bratislava
Sibaiová Falak Salon Petra Měchurová Praha
Spoustová Markéta Salon Petra Měchurová Praha
Štětková Monika X-style beauty Praha
Takács Zoltán Roccoco Bratislava
Veselý Patrik LVV Aupark Bratislava
Pánska kategória
Abdel Popová Dagmar VUE 010 Hradec Králové
Chalupka Marek Štúdio krásy Pierot Polus Bratislava
Korínková Martina Salon La Fayette Praha
Kadlčková Jitka Salon JK Nové mesto nad Váhom
Pešková Soňa Salon Unique Praha
Takács Zoltán Rococo Bratislava

Porota zo dňa 21.10. v Akademii L´Oréal Professionnel, Bratislava

Porota sa zišla už v ranných hodinách. Počas dňa všetci finalisti museli na svojej modelke/ svojom modelovi stvárniť zhodný účes ako na zaslaných fotografiách do súťaže (podľa ktorých boli finalisti vybraní). Porota ich hodnotila už pri práci – farbenie, strih, finálny styling, make-up a outfit. Potom predstupovali jednotlivo pred porotu, ktorá im kládla rôzne otázky týkajúce sa farby, strihu, celkového dojmu, atd. Porota hodnotila podľa kritérií: celkový vzhľad, primeranosť k módnym trendom, estetika účesu a strih. Pribudla farba INOA v dámskej kategórii.

Zloženie poroty:

  1. Irene Szabado a Zsiga Renáta – Maďarskíí veľvyslancii L´Oréal Professionnel
  2. Andrea Josková, Renáta Márová, Irena Vavrušková, Ľudovít Vida, Libor Šula, Michal Zelenka – Vevyslancii L´Oréal Professionnel CZ+ SK
  3. Petr Weigl – fashion fotograf
  4. Katarína Kmecová – make-up artist
  5. Katarína Patvarošová – šéfredaktorka časopisu EVA
  6. PhDr. Rajka Tognerová – šéfredaktorka časopisu LINDA
  7. Ivan Pecho – šéfredaktor časopisu SALON
  8. Liběna Rochová – módní navrhárka

Foto: Filip Mach

PR článok