Revolučná kozmetika Nutri-Thermique

Prvá vyživujúca starostlivosť s termoreaktívnymi zložkami pre intenzívnu hĺbkovú výživu a dlhodobú ochranu suchých a citlivých vlasov od Kérastase. Rad Nutri-Thermique obsahuje unikátnu technológiu Systeme THERMO-INTENSE, dokonalú kombináciu štyroch aktívnych zložiek, ich účinnosť je aktivovaná a zintenzívňovaná vplyvom tepla. Vďaka blahodarnému účinku tepla a intenzívnej hĺbkovej výžive sa suché vlasy dlhodobo menia a získavajú späť svoju hebkosť, poddajnosť a prirodzený lesk.


Aktívne zložky:

  • Gluco-Active 3: 4100ppm nepostrádateľných vyživujúcich zložiek (glucidy, protidy, lipidy) pre kompletní výživu vlasov od korienkov ku končekom.
  • Termoreaktivní polymery: vytvára sieť uzamykajúcu vyživujúce zložky (glucidy, protidy, lipidy) vo vnútri vlasového vlákna a zaisťuje tak jeho hydrofobnosť a dlhotrvajúce ochranu
  • Nitrid boritý: známy pre svoje teplovzdorné vlastnosti, vytvára tzv. „skleníkový efekt“ kolem vlasového vlákna, čím predlžuje pôsobenie tepla a tým zvyšuje účinnosť aktívnych zložiek.
  • Xylóza: teplom sa rozpúšťa a obaľuje vlasové vlákno, ktoré je tak chránené pred ďalším vysušovaním a nepriaznivými účinkami spôsobenými nadmerným pôsobením tepla.

Pôsobenie aktívnych zložiek:

1.VÝŽIVA

Vyživujúce zložky sú aktivované a prenikajú do vlasového vlákna aj do najsuchších miest. Gluco-Active 3 zabezpečí prísun glucidov (cukrov) ku korienkom, protidov (bielkovín) ku končekom a lipidov (tukov) po dĺžke vlasov. Výsledok výživy: šupinky kutikuli sú vyživované a priliehajú k vlasu, aby ho chránili.

2. PRENIKNUTIE DO HĹBKY

Termoreaktívne polyméry prenikajú pôsobením tepla až do unikátnej hĺbky 6 mikrónov (mikrón je mikrometer, čo je jedna miliontina metra) a vytvára sieť zachytávajúcu vyživujúce zložky vo vnútri vlasu. Výživa je potom, hĺbková a dlhodobá.

3.OCHRANA

Nitrid boritý zabezpečuje odolnosť vlasu pred teplom – vytvára tzv. „skleníkový efekt“, ktorý predlžuje pôsobení tepla a zvyšuje tak jeho efektivitu. Vplyvom xylózy sú vlasy chránené voči teplu – xylóza je absorbovaná po celej dĺžke vlasu, vytvára okolo neho ochranný filter, ktorý ho chráni pred teplom. Výživné zložky sú zamknuté vo vlasovom vlákne, ktoré je zregenerované a ochranný filter je obnovený.

VÝSLEDKY

  • Selektívna hĺbková výživa: preniknutie aktívnych zložiek aj do najsuchších častí vlasov až do hĺbky 6 mikrónov (mikrón je mikrometer, čo je jedna miliontina metra)
  • Dlhotrvajúca výživa: aktívne zložky sú dlhodobo uzavreté vo vlasovom vlákne, čo zaisťuje intenzívne a dlhotrvajúce účinky (zintenzívnené pôsobením tepla).
  • Zabránenie opätovnému navráteniu suchosti vlasov, ochrana vlasového vlákna.
  • Vlasom je navrátená ich pôvodná hebkosť a lesk.
  • Jednoduché rozčesávanie a ľahká finálna úprava.

ÚČINKY TEPLA

Vplyvom tepla sa molekuly termoreaktívnych zložiek rýchlejšie aktivujú. Tepelnou reakciou je skrátená doba nutná na pôsobenie prípravkov(na 2-5 minút). Výživa vlasového vlákna je však dlhodobejšia a efektívnejšia.

STAROSTLIVOSŤ V SALÓNE

V salónoch Kérastase sú k dispozícii špeciálne prístroje, pomocou ktorých sú podporované využívujúce účinky prípravkov Nutri-Thermique. Viac informácii vám poskytne váš kaderník-poradca Kérastase.

DOMÁCA STAROSTLIVOSŤ

Technológia prípravkov radu Nutri-Thermique je vysoko účinná aj bez aplikácie tepla. Pre posilnenie účinkov sa však odporúčajú  rôzne spôsoby aplikácie tepla:

  1. Pri umývaní vlasov používajte teplú vodu. Pri oplachovaní nanášajte postupne malé množstvo teplej vody a jemne masírujte. Tým sa umocní pôsobenie aktívnych zložiek.
  2. Po aplikácii intenzívnej starostlivosti zabaľte vlasy do alumíniovej či transparentnej fólie, nechajte pôsobiť a následne opláchnite vlažnou vodou.
  3. Po umytí a vysušení vlasov uterákom použite na úpravu vlasov fén alebo žehličku s keramickým povrchom.

KÉRASTASE PARIS:  30 rokov profesionálnych skúseností v starostlivosti o suché a citlivé vlasy

1980 MASKA S OLEJEM S VÝTAŽKAMI Z KUKURICE

Kérastase uvádza na trh svoju prvú kultovú masku na vlasy s olejom s výťažkami z kukurice, ktorej technológia spôsobila skutočnú revolúciu v starostlivosti o suché vlasy.

1984 RAD NUTRITIVE

Vo vlasovej kozmetike sa objavuje nový koncept vytvárajúca paralelu medzi starostlivosťou o vlasy a telo: „Vaše vlasy, rovnako ako Vaša pleť potrebujú výživu“. Kérastase preto predstavuje exkluzívny rad vyživujúcej vlasovej starostlivosti NUTRITIVE, ktorá v sebe obsahuje prípravky určené pre bežnú aj cielenú starostlivosti o vlasy.

1990 ŠAMPÓNOVÝ KÚPEĽ  S INDEXOM VÝŽIVY

Ušité na mieru pre suché vlasy, NUTRITIVE predstavuje koncept „inteligentnej výživy“ – novú generáciu šampónových kúpeľov s indexom výživy. Šampónové kúpele obsahujú revolučnú kombináciu aktívnych zložiek, ktoré presne reagujú na stupeň citlivosti vlasového vlákna a cielene obnovujú jeho prirodzené zdravie a krásu.

2006 RADA NUTRITIVE S TECHNOLOGIÍ GLUCO-ACTIVE

Kérastase predstavuje technológiu Gluco–Active a s ňou aj nové programy vlasovej starostlivosti poskytujúce kompletní výživu suchým a precitlivelým vlasom. Tri aktívne zložky technológie Gluco-Active, glucidy (cukry), protidy (bílkoviny) a lipidy (tuky), sú obsiahnuté v každom prípravku v predpísanom množstve , čím je dosiahnutá rovnováha výživy ľahko až veľmi suchých vlasov od korienkov ku končekom.

2010 NUTRI-THERMIQUE: ZRODENIE INOVATIVNÍ STAROSTLIVOSTI PREe SUCHÉ A PRECITLIVELÉ VLASY

Laboratória L´Oréal (Recherche Avancée L´Oréal) vyvinuli pre Kérastase novú technológiu, ktorá za pomoci tepla selektívne a dlhodobo vyživuje suché vlasové vlákno a súčasne vytvára vysoký stupeň ochrany proti suchosti vlasov. Suché vlasové vlákno sa okamžite premieňa a získava hebkosť, poddajnosť a lesk. Tento rad vlasovej starostlivosti nesie názov Nutri-Thermique.