Suché vlasy a ich výživa

Andrea Josková, majitelka salonu Andrea Josková

U suchých a precitlivených vlasov je treba dbať na intenzívnejšie ošetrenie a ochranu. Dôležité je najprv urobiť diagnózu vlasov a rozpoznať, o aký typ suchých vlasov sa jedná – prirodzene suché vlasy alebo vlasy, ktoré sú suché v dôsledku vonkajších vplyvov.

Medzi vonkajšie vplyvy patria faktory prostredí – napr. slnečné žiarenie, klimatizácia, vietor, vlhkosť apod., chemické faktory (odfarbovanie, farbenie či melírovanie) alebo mechanické faktory (napr. časté používanie fénu či žehličiek, pravidelné česanie nevhodným kovovým alebo umelohmotným hrebeňom, nesprávne používanie šampónov alebo prípravkov starostlivosti o vlasy, styling vlasov apod.).

Prirodzene suché vlasy sú suchými v dôsledku nedostatočnej produkcie mazu na vlasové pokožky, alebo i v dôsledku veku.

Všetky tieto faktory spôsobujú, že vlasy sú náchylné k poškodeniu a lámaní, čo vedie k neľahkej úprave účesu a rozčesávanie. Suchým vlasom taktiež chyba lesk a hebkosť, sú drsné na dotyk.

Zo svojej profesionálnej skúsenosti môžem odporučiť a veľmi sa mi osvedčila kombinácia ochrany vlasov radou Kérastase Nutritive a úpravy vlasov hrebeňom z prírodných vlasov.